نگرانیهای زیادی درباره استفاده از تکنولوژی در دوران بارداری وجود دارد اما تابشهای الکترومغناطیس در همه جا حضور دارند. هر تکنولوژی که این امواج را ساطع کند مانند تلفن همراه، کامپیوتر و لپ تاپ، میتواند مقداری از این تابشها را وارد بدن افراد کند. اگر مقدار این امواج بسیار زیاد باشد میتواند آسیب زننده باشد. در بررسی اثرات امواج الکترومغناطیسی بر سلامت افراد، در نظر گرفتن اقشار حساس مانند مادران باردار و کودکان حائز اهمیت است.
میزان امن بودن استفاده از لپتاپ در دوران بارداری
لپ تاپ یک ابزار الکترونیکی با اثرات بلند مدت نامعلوم است. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که دستگاه هایی مانند لپ تاپ باید مجددا طراحی شوند تا میزان انتشار امواج توسط آنها کاهش یابد. لذا آگاهی بخشی به افراد در راستای مخاطرات امواج ساطع شده از لپ تاپ به ویژه در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است.
اثرات احتمالی لپ تاپ در دوران بارداری
اگر چه تابشهای ساطع شده از موبایل و لپ تاپ و تبلت انرژی پایینی دارد اما استفاده مداوم و در معرض قرار گرفتن طولانی مدت این وسایل منجر به مسایل بهداشتی جدی در دوران بارداری میشود. مطالعات بسیاری به منظور بررسی اثرات احتمالی استفاده از لپ تاب در دوران بارداری صورت گرفته است. دانشمندان گروه علوم اعصاب موسسه کارولینسکا، استکهلم سوئد سعی در ارائه حدود پرتوگیری سخت گیرانه تری در رابطه با کودکان ومادران باردار دارند. آنها به شواهدی استناد میکنند که بیانگر آسیب پذیری جنین در بدن مادر است که میتواند در سالهای آتی زندگی، مکانیزم های طبیعی بدن کودک متولد شده را تحت تاثیر قرار دهد. لذا معتقدند استفاده از لپ تاپ در دوران بارداری میتواند سبب بروز مخاطرات جبران ناپذیری شود.
عوارض استفاده از لپتاپ در دوران بارداری
پژوهشگران به خانم های باردار توصیه می کنند تا از لپ تاپ استفاده نکنند. عوارض در معرض امواج الکترومغناطیسی بودن بر عملکرد سیستم تولید مثل به شدت موج، فرکانس و مدولاسیون آن و همچنین مدت زمان در معرض بودن بستگی دارد. نتایج بررسی مطالعات بالینی حاکی از آن است که امواج الکترومغناطیسی بر هورمون های تولید مثل، عملکرد غدد جنسی، رشد جنین، بارداری و … تاثیرگذار است.
عوارض استفاده از لپ تاپ بر جنین
اگرچه ثابت شده است که تابش های ساطع شده از لپ تاپ بر باروری مردان اثر میگذارد، آیا این تابشها خطری برای جنین در حال تکامل نخواهد داشت؟
تابشهای لپ تاپ (که محققان می گویند از صفحه لپ تاپ ساطع میشود) در بسیاری از مطالعات منجر به نقص های زایمان میشود، که می تواند خود را به صورت تحریک پذیری و کولیک و در مراحل بعدی مشکلات رفتاری یا ADHD بروز دهد. در حالی که سایر مطالعات نقص هایی را نشان نداده اند. این مغایرت میتواند به میزان تست های انجام شده و مدت زمانی که نتایج گرفته شده است، مربوط شود. نتایج در مورد عوارض استفاده از لپ تاپ بر جنین هنوز بحث برانگیز است که به مطالعات بیشتری نیاز دارد.
آگاهی بخشی به مادران باردار در استفاده از لپ تاپ در دوران بارداری
اقدامات احتیاطی در مورد استفاده از لپ تاپ در دوران بارداری ضرورت دارد. به منظور حفظ ایمنی خود نباید لپ تاپ را روی پا یا شکم خود قراردهند. همچنین لازم است از تماس کابل تغذیه آن با بدن و شکم بویژه در دوران بارداری اجتناب کنند. همچنین به منظور حفاظت جنین در برابر آلودگی امواج الکترومغناطیس ناشی از لپ تاپ، لباس های بارداری ضد امواج استفاده نموده و تا حد امکان از تبلت، لپ تاپ و سایر تجهیزات الکترونیکی دوری نمایند.
مراجع:
https://www.babycenter.in/x536447/is-it-safe-to-use-a-computer-or-laptop-during pregnancy#ixzz5QUReTroE
https://www.defendershield.com/study-exposes-increased-health-risks-from-laptop-emfs-particularly-during-pregnancy/
https://www.linkedin.com/pulse/laptops-pregnancy-safe-use-laptop-during-dougles-chan